Megvásárlás, beüzemelés

Felhasználók és jogosultságok

Szoftverünk egy megvásárolt példánya egyetlen cégre vonatkozóan érvényes, azonban csomagváltozattól függően egy adott cégen belül lehetőség van több felhasználó hozzárendelésére, így különböző személyek egymástól függetlenül, akár egyidőben kezelhetik a HolaSzámla rendszerben lévő adatokat.

Egy felhasználóhoz több cég is tartozhat (külön előfizetésekkel), és egy céghez több felhasználó is tartozhat.

  • LITE változat: legfeljebb 2 felhasználó tartozhat a céghez
  • PLUS változat: legfeljebb 4 felhasználó tartozhat a céghez
  • MAX változat: korlátlan felhasználó rendelhető a céghez

Felhasználó regisztrálása

Rendszerünk használata regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi címen lehet elvégezni:
app.holaszamla.hu/regisztracio

A regisztráció során meg kell adni személynevet, adószámot, email címet, jelszót, majd elfogadni a feltételeket és a Regisztráció gombon kattintani. Alternatív megoldásként egy-kattintásos regisztrációra is van lehetőség Google vagy Facebook fiókkal történő regisztrációval. 

Elfelejtett jelszó

Bejelentkezéshez az app.holaszamla.hu/bejelentkezes weboldal használható, ahol a belépés történhet emailcímmel és jelszóval, de alternatív megoldásként a kényelmesebb egy-kattintásos Google vagy Facebook authentikációval.

Ha elfelejtette jelszavát és a közösségi platformokkal történő bejelentkezés sem érhető el, akkor az app.holaszamla.hu/elfelejtett-jelszo oldalon jelezheti ezt és ott a Visszaállító link kérése gomb megnyomása után a megadott email címre rendszerünk tájékoztatást küld a további teendőkről.

Felhasználók meghívása

A bal oldali Beállítások menüponton belül a Felhasználók fül alatt van lehetőség felhasználókat hozzárendelni a kiválasztott céghez. Itt az Új Felhasználó Hozzáadása gomb megnyomása után meg kell adni a meghívott felhasználó emailcímét. 

A Jogok beviteli mezőben megadható, hogy milyen hozzáférési szintet, azaz milyen jogosultságokat szeretnénk a felhasználóhoz társítani az adott cég appon belüli kezelésével kapcsolatban. Az egyes jogosultságok ellenőrzéséhez javasoljuk, hogy egy először úgy rendeljen a céghez egy új felhasználót, hogy egy saját, de a korábbitól eltérő emailcímet ad meg. Ekkor az új felhasználó részére rendszerünk által küldött üzenetet és a teljes folyamatot ellenőrizni tudja, valamint kipróbálható lesz az Ön számára is, hogy egy csökkentett jogosultsággal rendelkező felhasználó pontosan milyen funkciókhoz hogyan férhet hozzá.

A felhasználó létrehozása után rendszerünk rendszerünk a meghívás alapján értesítő üzenetet küld a megadott email címre. A címzettnek ekkor az alábbiakat kel tennie:

  1. Elfogadni a meghívást az emailben található linken keresztül
  2. Regisztrálni a rendszerbe neki is szükséges a normál módon
  3. Bejelentkezni a felhasználónevével, miután a meghívó elfogadása és a regisztráció megtörtént

Ezután a felhasználó hozzáfér ahhoz a céghez, amelyből a meghívás történt.

Felhasználó email címének módosítása

Amennyiben a saját felhasználóhoz tartozó email címet módosítani kívánja, akkor az alábbi teendőkkel oldható ez meg:

  1. Bejelentkezés: Lépjen be az app-ba a korábbi felhasználóhoz tartozó email címmel
  2. Új felhasználó létrehozása: A Felhasználók meghívása részben foglaltak szerint a Beállítások menüpontban a Felhasználók fül alatt hozzon létre új felhasználót az “Új Felhasználó Hozzáadása” gombbal, ahol meg tudja adni az új email címet.
  3. Elfogadás: ellenőrizze email fiókját, ahova értesítést küld a rendszer az új email cím felvételével kapcsolatban és fogadja el a meghívást, majd regisztráljon az új email címmel.
  4. Régi email cím törlése: A Beállítások menüben a Felhasználók fül alatt törölje a régi felhasználó céghez kapcsolását a Műveletek oszlopban a kuka ikonra, majd a Megszüntetés gombra kattintva.

Felhasználó céghez kapcsolásának megszüntetése

Amennyiben a céghez tartozik több felhasználó és valakit törölni szeretne, hogy a későbbiekben a cég adataihoz ne férjen hozzá, akkor a Beállítás alatt a Felhasználók menüpontban az adott felhasználó sorában a Művelet oszlopban a kuka ikonra kell kattintani a felhasználó céghez hozzárendelésének megszüntetéséhez. A gombra kattintva és a megerősítést a felugró ablakban a Megszüntetés gombra kattintva lehet megtenni.

Ha a felhasználó önmaga szeretné teljesen törölni fiókját, akkor a Regisztráció törlése témakörben írtak szerint kell eljárni.

Nem kapott választ a kérdésére? Az Asszisztens segít a részletekben is.
Kérdezek